Vedligeholdelse og rengøring af rustfrit stål:

På trods af navnet, så kan rustfrit stål godt ruste, hvis man ikke vedligeholder det.

Saltvand, luftforurening og brændeovnsrøg (syreregn) er noget af det, som kan  påvirke det rustfri stål.

Vi anbefaler, at man rengør gelænderet 1-3 gange om året eller oftere, hvis man bor hvor ovennævnte findes.

En god regel er at rengøre de rustfri overflader, så ofte som man vasker sine vinduer. Alt afhængigt af forureningsgraden fra omgivelserne anbefales et interval på 6-12 måneder ved let forurening og 3-6 måneder ved sværere forurening.

Vi anbefaler rengøring med en blød klud, lunt vand og et mildt rengøringsmiddel. Og tør af med en tør klud så kalkpletter undgås.

Anvend ikke slibeprodukter såsom ståluld eller metalbørster. Og brug ikke rengøringsmidler, som indeholder klorid eller blegemiddel, men anvend rengøringsmidler beregnet til rustfrit stål.

Hvis det rustfrie kommer i kontakt med metalpartikler fra ikke-rustfrie stålprodukter, skal  partiklerne fjernes så hurtigt som muligt – de ruster og kan “smitte” det rustfrie stål.

Du kan også  ”passivere” overfladen på dit rustfri gelænder i forbindelse med installationen. Dette gøres ved at afvaske gelænderet med en hårdt opvredet klud, med almindelig citronsyre.

Passivering af rustfrit stål har til formål at fjerne jern og andre metaller fra overfladen af det bearbejdede emne, hvilket sikrer en korrosionsbestandig overflade. Dermed bevarer man overfladen passiv og mindsker risikoen for rustdannelse. Og det forlænger dermed levetiden på dit rustfri stål.

Published On: 22. marts / Categories: Vedligeholdelse / Tags: , /

Subscribe To Receive The Latest News

Curabitur ac leo nunc. Vestibulum et mauris vel ante finibus maximus.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Add notice about your Privacy Policy here.